Semnificatiile oculte ale scorpionului, simbolul focului spinal

scorpion 7Scorpionul simbolizeaza atat intelepciunea cat si autodistrugerea. Era numit de catre egipteni creatura blestemata; perioada anului in care soarele se afla sub semnul scorpionului marca inceputul domniei lui Typhon. Cand cele doisprezece semne ale zodiacului erau folosite pentru a ii simboliza pe cei doisprezece apostoli; scorpionul ii era atribuit lui luda Iscariotul, tradatorul.

Scorpionul inteapa cu coada sa, si de aceea s-a spus ca acesta musca pe furis, fiind viclean si inselator. Calmet, in dictionarul sau intitulat „Dictionary of the Bible”, afirma ca scorpionul este emblema corespunzatoare celor rai si simbolul persecutiei. Se spune ca Typhon este cel care aduce vanturile uscate din Egipt, acesta impartind nisipului caldura lumii infernale si intepatura scorpionului.

Aceasta insecta era si simbolul focului spinal, care, potrivit misterelor egiptene, il distrugea pe om atunci cand i se permitea sa se adune la baza coloanei sale vertebrale (coada scorpionului).

Steaua rosie Antares din spatele Scorpionului celest era considerata cea mai daunatoare lumina din cer. Kalb sau Akrab, inima scorpionului, era numita in antichitate locotenentul sau reprezentantul planetei Marte. Se credea ca Antares distruge vederea, provocand adesea orbire atunci cand se ridica deasupra orizontului, la nasterea unui copil. Se poate ca aceasta afirmatie sa aiba legatura cu furtunile de nisip care erau atat de puternice incat orbeau calatorii neatenti.

Scorpionul era si simbolul intelepciunii, caci focul pe care acesta il controla era capabil atat sa ilumineze cat si sa distruga. Se spunea ca la pagani initierea in marile mistere avea loc doar sub semnul scorpionului. In papirusul lui Ani, sufletele persoanelor decedate sunt asemanate cu un scorpioni „Eu sunt o randunica, eu sunt acel scorpion, fiica lui Ral”.

Elizabeth Goldsmith, in Tratatul sau referitor la simbolismul sexual, afirma ca scorpionii erau „simbolul lui Selk, Zeita egipteana a scrisului, si ca aceasta era venerata si de babilonieni si de asirieni, popoare ce reprezentau paznicii portii Soarelui. Se spune ca Isis a fost insotita de sapte scorpioni in cautarea ramasitelor lui Osiris, care fusesera imprastiate de catre Set”.

O masina de razboi numita… Scorpionul

In cartea sa, George Smith, descifrand scrierile cuneiforme pentru a putea descrie calatoriile eroului Izdubar (Nimrod) arunca o umbra de lumina asupra Zeului Scorpion care pazeste Soarele. Fragmentul pe care l-a tradus nu este perfect, insa semnificatia sa este destul de clara: „cei care pazesc Soarele in fiecare zi. Coroana lor se afla in gratiile raiului iar picioarele lor au fost asezate sub infern. Omul Scorpion pazea Poarta, infatisarea sa era ingrozitoare si semana cu moartea, puterea fricii sale zguduia pana si padurea; Izdubar l-a vazut iar fata i s-a umplut de spaima si de teroare”. Popoarele latine timpurii aveau o masina de razboi numita „scorpionul”. Aceasta era folosita pentru a arunca sageti si isi primise probabil numele de la o raza lunga care semana cu coada scorpionului si care zbura pentru a azvarli sagetile. Si rachetele aruncate de aceasta masina erau numite tot scorpioni.