Sa facem deosebire intre ingerii buni si ingerii malefici (demonii)!

Social Media

inger malefic si beneficVrajmasul sufletelor noastre, Satana, doreste din nou sa ne insele, exploatand interesul nostru pentru ingeri. Cei care au devenit „angelomaniaci” pur si simplu copie filozofia satanista New Age, care reprezinta de fapt un panteism de moda veche. Panteismul este credinta ca totul este o mare unitate, la fel ca si Dumnezeul impersonal. Totul este unul, Dumnezeu este unul, noi suntem Dumnezeu, iata filozofia New Age.

Trebuie sa stim sa facem distinctie intre ingerii buni si ingerii malefici. Acestia din urma apar cand facem una din actiunile de mai jos:

1. Contactam ingerii si intram in comuniune cu ei. In prezent, exista carti cu titluri de genul „Intrebati-va ingerii” sau „100 de moduri de a atrage ingerii”. Dar Biblia nu ne da permisiunea pentru a contacta ingerii. Cand oamenii incep sa-i cheme pe ingeri, nu ingerii sfinti vor raspunde, ci demonii, care se deghizeaza in ingeri buni si-i pacalesc pe oameni.

2. Ii iubim si ne rugam la ingerii nostri. Unii auto-intitulati experti in ingeri recomanda sa iubim ingerii si sa apelam la ei pentru sanatate, vindecare, prosperitate sau orientare in viata. Dar ingerii sunt slujitorii lui Dumnezeu, atunci toata atentia si slava ar trebui sa mearga la Dumnezeu, nu la slujitorii Sai. Dumnezeu a spus: „Eu nu vor impartasi slava mea cu altcineva” (Isaia 42:8). Scriptura nu face nicio mentiune pentru a iubi ingerii, ci doar pe Dumnezeu, pe Cuvantul Sau si pe oameni. Si niciodata nu ne spune sa ne rugam la ingeri, ci numai la Domnul Insusi.

3. Cerem sfaturi si cunostinte de la ingeri. Aceiasi „experti in ingeri” spun ca ingerii incearca din greu sa ne contacteze, astfel incat sa ne ofere o cunoastere mai profunda a spiritului. Aceasta „cunoastere” este un amestec de adevar si minciuna si nu se ridica la adevarul absolut al Scripturii. Exista patru nume de ingeri cunoscuti: Mihail, Gavril, Uriel si Rafael. Mihail si Gavril sunt singurii ingeri mentionati in Biblie. Celelalte doua nume apar in Cartea lui Enoh, ce nu este inclusa in Biblie. Cei care cred ca obtin informatii zilnice de la ingeri prin chanelling, au de fapt parte de informatii primite de la demoni.

4. Primim diverse invataturi de la ingeri. Naomi Albright ofera invataturi despre semnificatiile profunde ale culorilor, numerelor si literelor alfabetului, pretinzand ca ele provin de la „Inaltul Maestru Angelic Sheate, de la ingerul Carpelpous, si de la un Mare Maestru Inger.” Aceleasi fiinte i-ar mai fi spus doamnei Albright sa vorbeasca despre inca doua invataturi principale: faptul ca Dumnezeu accepta toate religiile si ca exista reincarnarea. Aceste doua invataturi tin insa de filozofia New Age si sunt minciuni eretice ale demonilor. Intalnirile cu asa zisii maestri ingeri sunt de fapt intalniri cu demoni. Trebuie sa ne amintim de faptul ca ingerii lui Dumnezeu nu sunt profesori. Cuvantul lui Dumnezeu spune ca ingerii sunt mesageri. Dumnezeu ne-a daruit toate cele ce sunt spre viata si evlavie (2 Petru 1:3), deci orice cunostinte ascunse ale unor fiinte spirituale arata natura lor malefica si demonica.

Mesajul ingerilor malefici este acela ca noi am fi una cu divinul, ca noi suntem Dumnezeu. Iata ce invatatura mizera ne ofera un demon care s-a dat drept ingerul Daephrenocles: „Lumina minunata a Ingerilor (…) este pentru a realiza ca sunteti magnific, ca sunteti divin acum.” O mare parte din literatura de specialitate se refera la „ingerul din interior”. Dar ingerii sunt o parte separata a creatiei. Ei au fost creati inainte de om; ei nu sunt in noi. Copiii, atunci cand mor, nu devin ingeri; ramanem fiinte umane si nu ingeri.


Social Media

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de alta natura pentru folosirea sau nu a sfaturilor si a opiniilor de natura medicala, alimentara, psihica sau spirituala din cadrul articolelor. Inainte de a le pune in practica, va sugeram sa va adresati unui specialist.

6 Comments

 1. Daca D-zeu este cauza a toate cate exista vazute si navazute , de ce cand se vorbeste depre partea cu Raul o alocam altcuiva?
  Si propun niste teme de discutie :
  -evolutia filogenetica a viului,
  -motivul reproducerii si conexiunea cu pacatul originar
  -terapia genetica origine si cauzalitate,
  -Cauza si Motivul creatiei Viului in perceptia umana de astazi

  Pentru moment doar atat

 2. Unde spune in Biblie ca nu trebuie sa ne rugam la ingeri? Dumnezeu a lasa ingerii, tocmai pt.a ne ajuta. Ei sunt tot timpul cu noi. Este o aberatie sa spui ca nu trebuie sa ne rugam si la ingeri.

 3. Ai foarte mare dreptate si ai atins un punct sensibil pt multi. Miscarea New Age este, intr-adevar, satanista pana in maduva oaselor. Ei prostesc lumea, repetand la infinit minciuna pe care Satan i-a spus-o Evei „hotarat ca nu veti muri”, dar „veti deveni ca Dumnezeu”. Acesta e doar o jumatate amarata de adevar, pt ca n-au murit fizic in secunda aia, dar de atunci au murit spiritual, ceea ce s-a dovedit a fi mult mai grav, fiind nevoiti sa traiasca departe de slava lui Dumnezeu si de atunci a intrat in lume crima, moartea, greutatile, nedreptatile, blestemele, vrajitoria si contactarea demonilor etc. Pamantul a intrat sub controlul lui Satan iar asta numai bine n-a adus. Invocarea ingerilor chair si a lui Hristos, prin practici sataniste ca vizualizarea etc nu duce la un contact fizic real cu entitatea respectiva ci la un contact cu demonii, care-i inseala pe oameni prin inducerea unei fals sentiment de pace, siguranta, dar pe urma ei preiau controlul asupra vietii lor si dupa aceea le este foarte greu sa „rupa” legatura. Poate cam asta li se intampla si starurilor de la Hollywood, nu stiu daca-s toti manipulati prin tehnici de mind-control sau sunt prostiti in a contacta ingeri si fiinte spirituale pt a-i ajuta in scrisul pieselor. Cei mai multi stiu ca majoritatea artistilor spun ca nu ei compun ci li se da de sus. Iar cu privire la Isaia 42:8, e si mai si! Pt ca majoritatea oamenilor se inchina oricui numai la Dumnezeu, nu! Icoanele, chipurile facute de mana omului, ingerii, moastele, mediumii toate reprezinta exemple in acest sens, dar cei care practica asa ceva nu vor sa recunoasca sub nicio forma ca savarsesc un pacat. Ei cred ca daca te inchini oaselor unui om care a incercat sa traiasca o viata sfanta, faci un lucru bun, nici prin cap nu le trece ca si asta-i tot o forma de idolatrie. Si nici nu-i prea logic, adica sa gandesti ca Dumnezeu nu te poate ajuta daca te rogi, ci doar oasele alea. Iar o dovada si mai clara cu privire la faptul ca Dumnezeu nu permite asa ceva, e, pe langa Isaia 42:8, si pasajul din Apocalipsa unde Ioan s-a plecat cu fata la pamant ca sa se inchine Ingerului care i-a aratat toate semnele, iar ingerul a spus „Fereste-te sa faci una ca asta. Si eu sunt tot slujitor impreuna cu tine”. Daca nici asta nu-i clar, atunci, nu stiu ce e. Si daca nu era permis sa se inchine unui inger – nu o suspiciune, nu unui demon, unui inger adevarat – atunci cu atat mai putin e permis sa te inchini unor oase…

1 Trackback / Pingback

 1. Sa facem deosebire intre ingerii buni si ingerii malefici (demonii)! | Proortodox's Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published.