Ingrediente:
* 500 g de faina
* 25 g drojdie
* 1 lingurita rasa cu sare
* 1 varza mica
* 2 cepe
* 1 morcov
* ulei
* sare
Mod de preparare:
Dizolva drojdia in putina apa calduta si sare. Cerne faina si in mijloc fa o adancitura. Toarna in mijloc drojdia dizolvata si framanta. Din cand in cand stropeste cu apa calduta. Aluatul astfel obtinut trebuie sa fie potrivit de moale. Daca iese prea tare mai adauga putina apa, iar daca iese prea moale mai presara faina. Lasa-l la dospit 30 minute. Intre timp, toaca varza fideluta si freac-o bine cu sare. Caleste ceapa in ulei impreuna cu morcovul ras. Adauga varza si lasa pe foc sa scada. Din aluat intinde foi potrivit de groase. Taie cercuri cu ajutorul unui castronel. Pune in mijloc umplutura de varza si acopera cu un alt cerc. Preseaza bine pe margini si rumeneste placintelele in ulei incins. Serveste-le calde cu sos de rosii facut in casa.