Povestea ciudata a unei sirene din Olanda care a trait printre oameni

Social Media

Cartea „Marea Magica” scrisa de A. Van Hageland prezinta cazul unei nefericite sirene, ce a fost ulterior cunoscuta sub numele de „Sirena din Purmereer”. Iata povestea ei:

In 1403, in apropiere de Eden, in Tarile de Jos, doua tinere fete plecate sa cumpere lapte gasesc o sirena in malul unui canal. Ea era acoperita de parul lung, avea pe corp spuma si plante verzi, nu spunea niciun cuvant, dar parea ca suspina.

Ea a fost curatita de noroi, spalata si imbracata. Manca si bea exact ca o fiinta umana, dar isi dorea si canta mereu sa se reintoarca in elementul ei natural, apa. A fost transportata de la Eden la Harleem. Apoi a fost invatata chiar sa si coasa, dar minunata fata ramanea mereu intr-o deplina tacere.

Cand a murit, dupa 17 ani, desi nu fusese botezata, au ingropat-o totusi intr-un cimitir, pentru ca, asa cum marturisea o vaduva la care locuise, manifestase sentimente pioase. In spiritul mentalitatii rigide de astazi, am putea spune ca a fost vorba doar de o sarmana surdo-muta.

Pentru cei sceptici care insa ar dori sa se convinga, exista chiar o pictura a acestei sirene, ce a fost expusa la curtea regala a Tarilor de Jos, in care este evident aerul ei straniu, de fiinta venita dintr-o alta lume. Exista, de asemenea, un monument construit in memoria sa. Acolo poate fi vazuta inscriptia urmatoare: „Aceasta statuie a fost ridicata intr-o singura zi in amintirea celei care a fost sirena din Purmereer.”


Social Media

1 Trackback / Pingback

  1. Povestea sirenei care a trăit printre oameni – ASTA N-O ȘTIAI !

Leave a Reply