Populatia Hunza din muntii Himalaya are o longevitate si o sanatate extraordinara! Iata cele 7 secrete ale acestor oameni…

Intr-un regat pierdut in muntii Himalaya, in extremitatile nordice ale Pakistanului, la granita cu Kasmirul, China si Afghanistan, traieste un popor cu secrete incredibile pentru longevitate – Hunza. Acesti oameni, ce nu depasesc ca si numar 30.000 de locuitori, pot atinge fara probleme si varsta de 145 de ani. Teritoriul in care traiesc se afla la aproximativ 3.000 de metri deasupra nivelului marii; aici puteti gasi femei care pot da nastere si la varsta de 60 ani, dar si barbati care arata ca 40 de ani, desi au 80 de ani. Se spune ca ei ar fi cei mai fericiti oameni din lume. Care e secretul lor? Iata cateva din acestea (daca doriti sa ajungeti ca ei):

1. Folositi alimentele ca medicamente si mancati putin.

Poporul Hunza mananca putina carne si iau doar doua mese mici pe zi. Ei nu iau masa mai devreme de pranz, chiar daca adesea muncesc inca de dimineata, incepand cu ora 5:30. Mancarurile sunt majoritatea vegetariene, continand si cereale integrale, pastrand astfel sanatos sistemul digestiv. Reducerea cantitatii de alimente duce la cresterea ratelor de „reciclare celulara” si a mecanismelor de reparare in organism. Aceasta inseamna imbatranire mai lenta, deoarece celulele noastre sunt „reciclate”. Comparati aceasta dieta cu cea a omului modern occidental: plina de carbohidrati si zaharuri, consuma mult mai multe calorii decat e nevoie, nefiind astfel nicio regenerare celulara.

2. Alimente si apa naturala.

Alimentele pe care populatia Hunza le consuma sunt complet naturale, fara aditivi chimici. Dieta noastra, in schimb, este plina de pesticide, erbicide, fungicide, organisme modificate genetic, produse chimice procesate, zaharuri, arome artificiale. Acest popor isi „proceseaza” laptele, dar fara substante chimice sau hormoni. Niciodata acolo gradinile nu vor avea parte de pesticide. Oamenii de acolo isi pulverizeaza copacii cu un amestec de apa si cenusa, care este natural, fara ca fructele sa fie otravite. Asadar, intregul mod de viata pentru populatia Hunza este unul organic.

3. O alimentatie cu carne foarte putina.

Desi populatia Hunza consuma carne aproximativ o data pe saptamana, in special carne de pui sau peste, aceasta nu se compara cu ceea ce se consuma in fermele occidentale. Alimentatia acestei populatia se concentreaza in special pe fructe, legume, cereale (orz, mei si hrisca).

4. Consumul de samburi de caise (impotriva cancerului).

Cancerul nu este cunoscut aici. De ce? Se crede ca datorita consumului de samburi de caise, ce contin vitamina B 17, ce este cunoscuta pentru a ucide celulele canceroase.

5. Consumul de iaurt, pentru pastrarea sanatatii intestinale.

Populatia Hunza consuma iaurt, care alimenteaza flora intestinala sanatoasa. O alta tara in care se consuma mult iaurt este Bulgaria, si de aceea populatia de aici are foarte multi centenari raportat la un milion de oameni. Flora intestinala este cheia longevitatii.

6. Exercitii zilnice in aer liber.

Populatia Hunza isi petrece majoritatea zilelor in natura – in aer liber, in aer proaspat. Exista zeci de studii stiintifice care indica beneficiile pentru sanatate ale acestei practici, intr-un cadru natural.

7. Paine naturala, care contine toate enzimele necesare.

Populatia Hunza consuma „chapatti” – o paine care este facuta din faina de grau, mei, hrisca sau orz, ce contin germeni intacti. Cea mai mare parte din faina procesata in Occident, in special faina de grau, nu mai are parte de germeni. Boabele din semintele intacte contin vitamina E si alti fitonutrienti care joaca un rol important in longevitatea noastra.