Painea de azi se poate inverzi la doar 2 zile de la cumparare! Ce ingrediente toxice se folosesc pentru fabricarea ei?

Traim vremuri extrem de grele, in care foarte multe alimente nu mai sunt deloc sanatoase, ci, mai degraba, toxice pentru organismul uman. Dar nu toxice cu actiune imediata, ci cu actiune lenta (luni, ani, zeci de ani). Si asta de cand s-au introdus masiv E-urile alimentare (pentru a da gust si a pastra alimentele pe perioade mai lungi); dar se stie ca aceste E-uri au efecte adverse pentru sanatatea umana. Ne mai mira de ce atata lume se imbolnaveste, in ultima perioada, de boli grave cum ar fi cancerul sau diabetul? Daca acum 50 de ani, cancerul era o boala rara, in zilele noastre incidenta a ajuns la cote alarmante. Si asta din cauza mediului in care traim (ca, de exemplu, poluarea care ne afecteaza), a alimentelor pline de E-uri, a radiatiilor cu unde electromagnetice, etc.

In acest articol ne vom referi (din nou) la „painea noastra cea de toate zilele”. Painea pe care o mancam astazi din comert este si ea, din pacate, plina de E-uri. Dar oare din ce e facuta ea? Din faina de grau modificata genetic? Din aditive alimentare? De ce se pun asemenea intrabri? Uitati-va la fotografia din acest articol: iata cum arata painea din comert, la doar 2 zile de la cumparare! Pe alocuri s-a inverzit (o fi urme de mucegai!?) Cine mai poate manca o asemenea paine!? Ce incredere sa mai ai in ea? Cine a prins perioada comunista, isi aduce aminte de painea de atunci. Dupa cateva zile se invechea (cum e si normal), dar niciodata nu se inverzea! Oare de ce? Pentru ca atunci ingredientele folosite la fabricarea painii erau mai naturale decat cele folosite azi?

Din pacate, pentru painea fabricata azi in comert se folosesc o serie de aditivi ca:
* E-327 (lactatul de calciu) – care poate provoca dereglari gastrointestinale, in special la copii;
* E-341 (fosfat dicalcic), sare minerala intalnita in roci si oase – care poate produce tulburari digestive;
* E-554 (aluminosilicat de sodiu) – care provoaca dismorfisme placentare in timpul sarcinii;
* E-541 (fosfat de aluminiu si sodiu bazic si acid) este interzis in unele tari, dar este admis in Romania;
* E 110 (galben sunset Fcf) se foloseste in panificatie si patiserie, la prepararea inghetatelor etc. si provoaca urticarie, tumori renale, indigestii, anorexie; s-a dovedit cancerigen in unele experiente pe animale; este interzis in unele tari, dar permis, din nefericire, in Romania;
* E 432 (polisorbat 20) este folosit in produse finite de patiserie; interzis in unele tari, admis in Romania;
* E 282 (propionat de calciu), folosit in panificatie si patiserie; provoaca eruptii cutanate si migrene.

Asadar, mare atentie ce consumati…