Misterul „unde mergem dupa ce murim” este rezolvat? Cele 7 straturi spirituale

Imagine generata de Microsoft AI

In viata, singurul lucru care este total sigur este moartea noastra; din acest motiv, multi experti au studiat intrebarea „Unde mergem dupa ce murim?” Trebuie sa avem in vedere ca moartea nu este altceva decat separarea corpului nostru fizic, dar spiritul nostru continua sa existe. Prin urmare, individualitatea noastra continua sa existe si dupa moarte. Fiecare persoana isi mentine felul de a fi, gandurile, credintele si ideologiile. Chiar si cele mai banale – precum gusturile noastre in ceea ce priveste mancarea – inca fac parte din noi.

Corpul fizic este doar materie organica care, odata ce isi indeplineste functia, revine sa fie una cu pamantul. Mintea noastra, pe de alta parte, calatoreste catre un plan existential care trece dincolo de cel pamantesc, care este imposibil de perceput cand suntem in viata, dar care exista si ni se arata odata ce ne despartim de corpul nostru pamantesc. Datorita perispiritului – un lichid semimaterial pe care noul nostru corp spiritual il secreta – vom putea interactiona cu acest nou mediu, creand noi senzatii legate de acesta. Dar unde este acest loc? Cum il accesezi?

Reprezentarea celor 7 straturi spirituale. Universul nostru este compus din straturi existentiale care functioneaza ca „niveluri” de spiritualitate. Expertii fac o comparatie cu straturile atmosferice, diferenta fiind ca in acest caz avem 7 straturi spirituale.

Primul strat. Se afla pe suprafata Pamantului si acolo locuiesc atat cei vii, cat si cei decedati, fiecare in lumea lui. El este numit si „prag grosier”, fiind un fel de purgatoriu. Majoritatea spiritelor, invizibile pentru cei care sunt inca in viata lor pamanteasca, isi spala poverile emotionale, suferinta, raul lor, transmitandu-l celor care sunt inca in viata, afectandu-le direct viata.

Al doilea strat. Ar putea fi chiar mai complicat decat primul strat, deoarece exista „institutii” de asistenta pentru toate acele spirite suferinde ratacind in mase mari, pline de suferinta si in cautare de ajutor.

Al treilea strat. Este definit ca granita dintre lumea pamanteasca si lumea spirituala. Spre deosebire de celelalte doua, mediul sau este mult mai calm si mai senin, iar spiritele care il locuiesc au deja o calitate superioara a vietii. Totusi, acest lucru nu impiedica existenta unor grupuri de spirite in randul populatiei sale care sufera precum cele mentionate in sferele unu si doi.

Al patrulea strat. Este un fel de „loc fericit”, unde spiritele se dedica unei activitati, ca de exemplu stiintei sau culturii.

Al cincilea strat. In aceasta regiune, potrivit expertilor, exista locul in care spiritele pot coexista in iubirea frateasca universala. Ele pot iubi si sa fie iubite fara prejudecati sau teama.

Al saselea strat. Cele mai importante locuiesc acolo, fiind cei care se ocupa de crearea regulilor care guverneaza planeta.

Al saptelea strat. Este cunoscut si sub denumirea de „stratul infinitului”, deoarece din el se poate observa lumea pamanteasca in toata splendoarea ei, dintr-o perspectiva geografica ridicata. In acest strat traiesc spiritele care au depasit fiecare dintre etapele terestre, devenind fiinte ale Universului.

Pentru a explica corect cum sa accesam fiecare dintre etapele mentionate mai sus, trebuie sa stim unde ne duce mintea cand murim. Aceasta urca la un nivel de constiinta care este in acord cu nivelul nostru evolutiv. Adica, daca o persoana a dus o viata plina de conflicte, la momentul mortii, ea va fi separata de cei care au dus o viata armonioasa si fara probleme.

Spiritele sunt, de asemenea, repartizate in functie de gusturile lor, grupandu-se cu altii care au aceleasi hobby-uri, dorinte, ideologii si multe altele. In acest fel, fiecare va fi inconjurat de semeni, creand comunitati care vor popula diferitele straturi spirituale.

Cunoscand aceste informatii, putem spune ca atunci cand vom muri, nu vom merge in rai pentru a trai in paradis sau in iad pentru a fi torturati pentru vesnicie. Totusi, asta nu inseamna ca actiunile noastre in viata nu ne afecteaza odihna vesnica.