Sub rezerva autencitatii absolute, va prezentam un interviu cu spiritul lui Mircea Eliade, facut in astral.
– Ma bucur ca un om de pe Pamant reuseste sa-mi vorbeasca. Nu am prea avut ocazii de acest fel de cand am ajuns aici. Am fost trimis la „intuneric” si „pus la mucegaire”.
– Ne vom stradui sa va scoatem la „lumina”… Domnule Mircea Eliade, in ce plan spiritual va gasiti ?
– Ma gasesc in planul vedic, acolo unde spiritele cele mai luminate si mai inteligente aspira la nemurire, adica spre apropierea de Bunul Dumnezeu.
– Ati renuntat la o viata de yoghin in favoarea celei de erudit. Nu regretati alegerea ?
– Nu regret, alegerea am facut-o de bunavoie, deliberand doar cu spiritul si constiinta mea.
– Considerati ca yoga v-ar fi adus fericirea ?
– Yoga a fost un inceput al vietii mele spirituale. M-a deschis catre lume, catre universul infinit, mi-a demonstrat prin farmecul si taria sa spirituala ca lumea poate fi vazuta si intr-un mod aparte. Orice om, daca se straduieste putin, poate deveni mai permeabil pentru energia cosmica. De aceea nu regret practicile mele yoghine din tinerete. Ele m-au ajutat sa devin un cvasi-ascet, un om cu o forta morala deosebita, deschis spre stiinta, spre Univers, si dotat cu o deosebit de pura credinta in Dumnezeul nostru Cel Atotputernic.
– Ce considerati dumneavoastra ca este religia ?
– Definirea religiei este o actiune de gandire complexa care trebuie sa fie foarte bine argumentata. In acceptia mea religia este o creatie a omului destinata oamenilor pentru a-i ajuta sa se apropie de Universul numit „Vointa Divina” folosindu-se de posibilitatile oferite vietii de pe Pamant.
– Va mai ocupati cu studiul religiilor ?
– Acum eu Il ajut pe Guvernatorul sistemului solar, care este Isus Hristos, sa mentina echilibrul energetic in aceasta zona a Universului. Am rolul sfant de a cerceta cauzele si efectele, benefice sau monstruoase, ale luptei dintre fortele raului si fortele binelui. Noi, cei de aici, consideram ca fortele binelui Il slujesc pe Dumnezeu, iar cele ale raului il slujesc pe Satan. Am marea cinste de a-mi pune in valoare cultura si experienta adunate zi de zi in ultima mea viata. Deoarece am fost un erudit si un mare cunoscator al istoriei religiilor existente pe Pamant, acum pot sa-l consiliez pe Domnul Isus Hristos ori de cate ori trebuie sa clarifice sau sa decida in privinta nepotolitei lupte dintre spiritele noastre, cele bune, si fortele raului, acumulate in spiritele lumii intunericului.
– Aveti multi admiratori ai operei dumneavoastra stiintifice si literare. Aveti ceva de corectat acum ? Ce-i indemnati pe oameni sa citeasca ?
– Ii sfatuiesc pe toti pamantenii sa ia cunostinta de opera mea literara si stiintifica. Tot ce am scris, cuvant cu cuvant, mi-a luat din putere, mi-a scurtat viata si noptile, dandu-mi in permanenta dorinta ca fiecare om sa poata gusta din intelepciunea mea.
– Ce le transmiteti romanilor de azi ?
– Romanii de azi trec prin momentele grele ale luptei dintre binele, ce trebuie sa invinga, si raul, care s-a intronat de foarte multi ani in minunata noastra tara. Ce sa le spun romanilor mai mult decat sa aiba puterea de a lupta pentru viata si pentru adevar, asa cum am facut-o eu atunci cand m-am numit „omul Mircea Eliade” !
– Ce parere aveti despre practicarea yogai de catre occidentali ?
– Dragii mei pamanteni, asa cum v-am mai spus, sistemul yoga este o minune, o creatie a omului indrumata de Vointa Divina si de Forta Naturii. Yoga este un sistem complex de actiune a omului asupra propriei sale fiinte. Yoga inseamna invingerea neputintei si a raului din oameni. Yoga inseamna victoria Omului asupra naturii si victoria Naturii asupra omului. Le recomand practicarea yogai numai celor care se simt in stare sa lupte cu natura din interiorul lor si celor care se pot imprieteni cu Natura din afara lor. Nu le recomand yoga acelor oameni care nu-si pot invinge pornirile salbatice, poftele nesatioase, gandurile egoiste, faptele necontrolate si necredinta in Dumnezeu.”
– Considerati crestinismul ca fiind cea mai inalta religie ?
– Nu pot sa fiu atat de absurd. Fiecare religie isi are meritele sale. Fiecare popor este liber sa-si aleaga religia pe care o doreste si pe care o merita. Fiecare om are Ingaduinta Divina de a practica religia care il satisface. Nu este o crima sa treci de la o religie la alta, important este sa crezi in Dumnezeu, indiferent pe ce limba Il chemi.
– Noi, ca buni crestini, trebuie sa cautam sa-i convertim pe cei de alte religii la religia crestina ?
– Este o absurditate sa credem ca numai noi, crestinii, putem face ordine pe Pamant. Este admirabila stradania unor misionari de a raspandi crestinismul pe diverse continente. Aceeasi actiune o fac si buddhistii, si musulmanii, si multi altii. Deci, actiunea crestinilor nu este unica. Nu puteti impiedica diversele religii sa-si ocupe locurile dorite in sufletele oamenilor. Lasati totul asa cum este ! Oamenii decid cum si in cine vor sa creada.
– Considerati religia mozaica drept un „crestinism ratat”?
– Si aici este o problema mare. Vorbeam mai sus ca fiecare religie isi are partile ei bune. Afirm acum ca fiecare religie isi are si lipsurile ei. Dar, toate religiile de pe Pamant, asezate una langa alta, formeaza un ansamblu compact spiritual, care prin forta sa unica aspira spre Dumnezeu. Deci nu este cazul sa incriminam o religie sau alta. Daca un om greseste, chiar si in numele religiei sale, el va plati odata pentru ceea ce a facut.
– Ce opinie aveti despre fundamentalismul musulman ?
– Fanatismul religios islamic este o consecinta a setei de putere a conducatorilor islamici. Aceasta manifestare nu are nimic in comun cu adevarata credinta in Dumnezeu. Oamenii simpli I se inchina lui Allah, vazand in Acesta pe Dumnezeul lor Atotputernic. Dar, de la acesti oameni si pana la ambitiile politice ale mai-marilor Islamului este o cale lunga, presarata cu cadavre, cu monstruozitati, cu crime absurde si cu bani azvarliti in toate directiile. Iata la ce se poate ajunge prin denaturarea unor credinte religioase si incercarea de a folosi religia pentru rezolvarea unor interese meschine.
– Daca nu v-ati fi nascut in religia crestina, in ce alta religie ati fi preferat sa va nasteti ?
– Iata o intrebare care valoreaza milioane de dolari !… Daca un spirit in preajma incarnarii si-ar putea decide si botezul, atunci ar fi mult mai multa ordine pe Pamant. Dar, noi una visam aici, in eter, si alta fac viitorii nostri parinti pe Pamant. Degeaba imi doresc eu acum sa fiu buddhist sau musulman in viitoarea viata. Depinde ce factori vor interveni atunci cand eu ma voi naste dintr-o femeie pamanteana. Dumnezeu le lasa oamenilor libertatea de miscare, libertatea de actiune, libertatea de gandire, le da puterea de discernamant. Odata ce un spirit a acceptat incarnarea, el este pregatit pentru a infrunta toate dificultatile vietii de pe Pamant. El stie ca nu va trai ca in eter. Va avea multe de indurat, dar stie ca fiecare suferinta ce o va suporta pe Pamant ii va acutiza vibratiile si il va ajuta sa evolueze.
– Domnule Mircea Eliade, de ce nu ati putut renunta la purtarea ochelarilor, desi cunosteati niste tehnici deosebite ?
– La intrebarea aceasta este foarte greu de raspuns… Din neputinta mea fizica a iesit o super-putere intelectuala si spirituala. Miopia mea s-a datorat unei deficiente energetice la nivelul ochiului, pe care am avut-o de mic copil. Nu am reusit sa-mi vindec miopia cu nici un fel de metode. Daca as fi avut o meserie mai putin obositoare pentru ochi, poate ca as fi reusit sa ma tratez cum se cuvine. Dar eu, care am scris zi si noapte, si am citit tot asa, nu am reusit sa scap de aceasta infirmitate care mi-a dat dureri de cap si stari de indispozitie o viata intreaga.
– Ca practicant yoghin, ati considerat necesar sa fumati si sa consumati cafele ?
– Si aici este o problema. Vorbeam mai inainte despre neputinta mea fizica in anumite privinte. Munca mea intelectuala solicitandu-ma peste masura, uneori peste puterile fizice, am fost nevoit sa folosesc stimulente, tonice, printre care tutunul si cafeaua. Stiam ca sunt daunatoare sanatatii intr-o oarecare masura, dar de-a lungul intregii mele vieti am considerat ca este mult mai importanta opera mea stiintifica si literara decat starea sanatatii mele.
– Ce puteri paranormale ati avut in timpul ultimei dvs. vieti ?
– Am fost telepatic auditiv, am fost clarvazator, am avut intuitia puternic dezvoltata, campul energetic foarte puternic si magnetizant pentru cei din jurul meu. Am putut discuta telepatic cu indrumatorii mei spirituali din India. Am intretinut o colaboare prieteneasca prin telepatie cu reprezentanti ai religiilor de pe toate continentele. Mai adaug memoria mea iesita din comun si capacitatea de a acumula informatii in cantitati imense din tinerete si pana la sfarsitul zilelor. Nu mi-am pierdut memoria decat prin moarte.
– Va mai amintiti informatiile acumulate in timpul vietii ?
– Noi, spiritele, pe masura ce trece timpul, uitam mult din ceea ce am stiut in vremea fostelor incarnari. De aceea, inmagazinam in Memoria Universala tot ceea ce ne amintim; dar ceea ce uitam, se pierde…
– Cine l-a asasinat, si din ce motiv, pe Ioan Petru Culianu, colaboratorul dvs. de suflet ?
– Cu Ioan Petru Culianu este o poveste intreaga, foarte trista si foarte adevarata, pur omeneasca. Din pacatosenia oamenilor a rezultat un individ ce i-a razbunat pe toti aceia care se temeau de opera stiintifica a lui Ioan Petru Culianu. El a fost discipolul meu cel mai iubit. L-am adorat ca si cum mi-ar fi fost copil. Era de o inteligenta rara si de o finete sufleteasca iesita din comun. Mi-a fost devotat ca un adevarat fiu. L-am ajutat financiar si stiintific atat cat mi-a stat in puteri. As fi vrut ca el sa-mi continue opera literara si stiintifica si sa spuna oamenilor ceea ce eu nu as mai fi avut timp si putere sa spun. Imi presimteam sfarsitul. Am facut eforturi supraomenesti pentru a-l putea instrui cu ceea ce urma sa extinda el. Ne-am facut amandoi foarte multi dusmani printre fundamentalisti. In filosofia noastra inter-religioasa noi am ridicat credinta la nivelul puritatii supreme. I-am suparat pe unii farisei care si-au facut din credinta un scop in sine, adica au urmarit cu totul alte interese decat ceea ce se cheama inaltarea spiritului catre Dumnezeu. Pentru curajul nostru, el a platit cu viata. Unora nu le convine sa afle adevarul despre apucaturile neomenesti pe care le au.
– Unde se afla si ce face acum spiritul lui Culianu ?
– Spiritul lui Culianu este foarte bine acum, o duce minunat, se perfectioneaza. Este fratele meu in planul vedic. Ma ajuta in lucrarile mele si are, totodata, treburile lui specifice, adica are datoria de a lega spiritele, infratindu-le cate doua sau cate trei atunci cand exista disponibilitati. Tot el le sfatuieste cum sa se comporte si spre ce sa nazuiasca pentru a obtine evolutia mult visata.
– Unde se afla „planul vedic” si ce caracteristici are ?
– In aceasta privinta explicatiile ar trebui sa fie deosebit de amanuntite si strict secrete, dar, pentru ca vreti sa instruiti oamenii cu ajutorul meu, va voi spune in mod sumar ceea ce consider eu ca pot marturisi in aceasta privinta.
Planul vedic este cel de-al saptelea plan, paralel cu celelalte, pe care unii le cunosc. Nu intru in amanunte, dar pot spune ca aici toate spiritele au aceeasi culoare, un alb-argintiu cu nuante de roz-pal, sunt extrem de fine, materia eterica ce le inconjoara este invizibila. Aceste spirite nu pot fi vazute de spiritele din planurile inferioare acestuia. Ele nu se vad nici unele pe altele, dar se percep prin vibratiile specifice fiecaruia. Pot fi vazute doar de Spiritele Supreme care inconjoara planul al optulea, cel al Absolutului Divin, protejandu-L pe Cel caruia Ii spunem Dumnezeu si realizand transmisiile energetice intre acest Absolut si planurile inferioare.
– Unii oameni neaga existenta lui Dumnezeu pe motiv ca nu L-a vazut nimeni. Dumnezeu este invizibil chiar si spiritelor foarte inalte ?
– Dumnezeu este invizibil pentru toata lumea. El este Cauza primordiala a Universului in care traim. Exista si alte Universuri care isi au Conducatorii lor Supremi. Pe Dumnezeu Il simtim cu totii, nu este necesar sa-L vedem. Dumnezeu este Cauza, Puterea, Vointa si Dorinta noastra, a tuturor, de mai bine.
– Pentru a fi moral este obligatoriu sa crezi in Dumnezeu ?
– Poti sa fii moral chiar avand convingeri ateiste. Si poti sa fii moral, sau amoral, pretinzandu-te a fi religios. Dar a discuta despre morala este un lucru complicat si necesita mult timp.
– V-ati reintalnit cu spiritul lui Maitreyi dupa moarte ?
– Iata o intrebare dureroasa care ma frige si acum, cand mi-am pierdut invelisul de carne, deci si bucatica de inima ce m-a durut o viata intreaga pana in clipa mortii pamantene. „Episodul Maitreyi” a fost pentru mine o vraja care m-a cuprins instantaneu si m-a patruns ca o otrava persistenta pana la sfarsitul zilelor mele. A fost un semn divin care m-a facut sa inteleg ca locul meu nu era acolo, in India, ca menirea mea nu a fost sa raman in acele tinuturi, ca religia mea nu trebuia sa fie schimbata. Am inteles la timp aceste lucruri si m-am retras nelasand urme dureroase, asa cum am indraznit sa scriu in cartea ce-i poarta numele. Am regretat o viata intreaga pentru ca am intinat-o cu imaginatia mea prea incinsa. Am evitat sa-i cer iertare pentru ceea ce am scris despre ea, considerand ca acest gest ar fi compromis-o si mai mult. Am lasat ca lucrurile sa mearga de la sine, fiecare urmandu-si destinul care i-a fost rezervat. Ne-am reintalnit in planul vedic. Ea este aici, langa mine, tot timpul. Suntem frati intru credinta in Domnul Dumnezeu. Alta legatura de rudenie nu exista intre noi.
– Ati fost chemat vreodata la o sedinta de spiritism ?
– Da, am fost chemat de nenumarate ori, mai ales de catre mediumii din Occident. In America, spiritismul face parte nelipsita din hobby-urile oamenilor. Ei cred cu toata taria in lumea in care ma aflu acum si stiu sa foloseasca cu intelepciune informatiile pe care le primesc de la spirite.
– Ce intrebare nu v-ar conveni sa vi se puna ?
– Este o intrebare subtila. Un spirit inalt ca al meu ar trebui sa raspunda la tot ce i se cere, dar cum avem si noi secretele noastre care nu trebuie sa ajunga la urechile oricui, va pot raspunde cu toata sinceritatea ca nu mi-ar place sa mi se puna urmatoarea intrebare : „Domnule Mircea Eliade, cand va veti reintoarce pe Pamant si ce meserie ati dori sa invatati ?”. Si nu mai mi-ar place sa fiu intrebat : „Domnule Eliade, de ce nu v-ati casatorit cu Maitreyi ?”.