Ingerii pot fi ascultati cu urechea stanga

ingeri3De-a lungul istoriei, o serie de evenimente au atras atentia asupra urechii stangi a omului evidentiind ca aceasta are un rol specific in functionarea corpului fizic dar si a corpurilor subtile ale acestei fiinte. Vom arata cateva situatii spre a convinge ca urechile au importanta diferita si ca dirijarea atentiei asupra urechii stangi se bazeaza pe o insusire speciala a ei.

Din punct de vedere emotional, o cercetare stiintifica efectuata la Universitatea de stat Sam Houston la care a participat un numar de 100 de subiecti a concluzionat ca acestia au receptionat peste 70% din cuvintele emotionale care li s-au spus la urechea stanga in timp ce la urechea dreapta s-au inregistrat doar 58% din cuvintele similare soptite. Cercetarea a fost condusa de psihologul Teow-Chong-sim si si-a gasit confirmarea in faptul, deja constatat mai dinainte, ca melodiile ascultate de urechea stanga in casti sunt recunoscute mai repede de auditori.

Un alt exemplu care evidentiaza importanta urechii stangi asupra celei drepte a fost consemnat la 9 decembrie 1596 in Japonia, in timpul imparatului Toyotomi. Atunci, din ordinul acestuia li s-a taiat urechea stanga unui numar de 26 de misionari care cautau sa extinda catolicismul in acea tara. Pedeapsa era de altfel comuna in Japonia si reprezenta pentru nefericit o situatie psihica de degradare dar atat de profund implementata in constiinta japoneza incat imparatul n-a mai tinut seama de eventuale complicatii diplomatice.

Continuam cu alte situatii. Celebrul Socrate (469-399 i.Hr.) considerat de oracolul de la Delfi ca cel mai intelept om, face o destainuire neasteptata in celebra sa opera „Banchetal”. Socrate afirma acolo ca este inspirat in ceea ce scrie de un inger care-i soptea la ureche, dar numai la cea stanga.

In proloagele zilei de 16 noiembrie se arata ca Sfantul Ioan Gura de Aur (344-407), considerat cel mai mare predicator din vremea de aur a crestinatatii, avea un ucenic numit Proclu. Acesta l-a surprins in trei randuri pe Sfant, in in timp ce – scriind la o masa – un barbat plesuv, cu barba consistenta si lata, ii soptea ce sa scrie la urechea… stanga. Ulterior s-a stabilit ca barbatul plesuv era chiar Apostolul Pavel decapitat in anul 67 care-i dicta Sfantului Ioan comentariile la epistolele sale pe care acesta incepuse sa le relateze. Mai mult, capul sfantului se afla intr-o racla speciala pastrata la Mr. Vatopedu de la Muntele Athos. Urechea stanga a ramas din anul 407 nevatamata, situatie care se poate verifica deschizand o usita laterala a raclei. Situatia aratata mai sus prezinta o importanta cu totul deosebita intrucat in afara de materializarea Sf. Pavel arata ca vatamarea unor moaste se poate face diferentiat, situatie paradoxala din punct de vedere materialist.

S-ar putea arata ca este stabilit ca emisfera dreapta a creierului este asociata cu intuitia, in perceperea informatiilor emotionale si ca ea controleaza urechea stanga. S-a constatat de altfel ca mamele de predilectie isi calmeaza bebelusii leganandu-i pe partea stanga in apropiere de urechea stanga. Intuitia, care este o calitate superioara logicii (si domina urechea stanga) prezinta si aspectele extrasenzoriale (materializari de ingeri sau chiar de mari apostoli) dar si fenomene exotice ca neputrezirea diferentiata. Aceste aspecte pot fi si mai diversificate daca am dispune de un inventar mai bogat al unor evenimente legate de urechea stanga.