In timp de 6 luni, putem afla ce-am fost in vietile noastre trecute

Social Media

Pentru a-ti cunoaste viata trecuta, primul lucru care trebuie sa-l faci este acela de a-ti indrepta mintea din viitor spre trecut. Mintea noastra este orientata spre viitor, nu spre trecut. Fluxul gandurilor este indreptat in permanenta spre viitor si acest lucru este in interesul vietii. Pentru ce sa ne preocupe trecutul? Acesta s-a terminat – si ne indreptam atentia spre ceea ce va veni. Cel care doreste sa isi aminteasca viata trecuta trebuie sa renunte, sa nu mai acorde nici un fel de atentie viitorului. Asadar, primul lucru care trebuie facut este sa rupi complet timp de cateva luni identificarea cu viitorul.

Trebuie sa te decizi ca timp de sase luni sa nu te mai gandesti deloc la viitor. Daca apare un gand de viitor trebuie doar sa il saluti si sa il lasi sa dispara; nu trebuie sa te lasi purtat de niciun sentiment viitor. Si astfel, imediat ce a disparut orice idee despre viitor, fluxul gandurilor se va indrepta spre trecut.

De asemenea, va trebui sa te intorci in trecutul vietii prezente – nu este posibil sa intri brusc in viata trecuta. Si pentru a patrunde in trecutul vietii prezente este necesara practicarea anumitor tehnici. De exemplu, nu iti poti aminti ce ai facut intr-o anumita zi in urma cu zece ani. Este necesara practicarea unei meditatii focalizate: corpul sa fie relaxat, respiratia lenta si ritmata, mintea linistita si tacuta – dupa care in minte nu trebuie sa mai existe decat un singur gand: „Ce am facut in ziua de intai ianuarie in urma cu zece ani?” Atentia nu trebuie sa fie focalizata pe nimic altceva. Cand in minte nu mai exista nimic altceva in afara acestui ecou, dupa cateva zile vei vedea brusc cum se ridica valul din fata ochilor si iti vei aminti clar tot ce ai facut in pe 1 ianuarie 2004, de exemplu; iar detaliile vor fi mult mai clare decat au fost chiar atunci cand ai trait-o – deoarece in acea zi poate nu ai fost la fel de constient cum esti in clipa in care ti-o reamintesti.

Este foarte usor sa patrunzi in regresie temporala pana la varsta de cinci ani; dupa aceasta varsta este foarte dificil. Foarte putini oameni pot avea amintiri de la varsta de trei ani, dar mai departe este extrem de dificil de trecut – ca si cum o bariera iti blocheaza drumul. Dar cu putin efort vei putea sa iti amintesti totul pana la varsta de cinci ani. Astfel memoria incepe sa redevina operativa.
Dupa aceea te poti testa. De exemplu, scrie pe o hartie toate evenimentele acestei zile si peste doi incearca sa iti reamintesti ce ai facut astazi. Asterne pe hartie tot ce iti amintesti si apoi compara totul cu ceea ce ai scris cu doi ani in urma. Vei fi surprins sa vezi ca iti vei fi amintit mult mai multe.

Buddha a denumit aceasta reamintire a trecutului alaya-vijnan – magazia constiintei. Asa cum in dulapuri si pivnite depozitam toate lucrurile vechi din casa. similar, in constiinta, exista o magazie in care se colecteaza toate memoriile. Nastere dupa nastere, totul este depozitat acolo. Si nimic nu va disparea din ea, pentru ca nu se stie cand vei avea nevoie de ceva. Corpul fizic se schimba, insa, in existenta noastra exterioara, aceasta magazie a constiintei ne va urma pretutindeni. Tot ce am facut, experimentat, trait si cunoscut se afla depozitat in ea.

Reamintirea evenimentelor traite poate fi usor obtinuta. Iar pana la varsta de cinci ani nici nu este foarte dificil. Pentru a trece mai departe de aceasta varsta trebuie sa depasesti o bariera, sa deschizi o usa care te va conduce pana la momentul nasterii. In acest punct te vei lovi de o alta dificultate. Dar nici aceasta nu este de netrecut. Amintirile pe care le ai din perioada in care te-ai aflat in pantecul mamei sunt si ele accesibile. Astfel vei putea ajunge exact pana la momentul conceperii tale ca trup -momentul cand genele tatalui s-au unit cu cele ale mamei si sufletul a patruns in ou. Doar dupa acest punct vei putea sa patrunzi in viata anterioara.

Cand ai reusit sa ajungi in viata trecuta, prima amintire care isi face aparitia este ultimul eveniment petrecut in viata trecuta. Insa tine minte, acest lucru iti poate crea unele probleme si dificultati, deoarece va fi ceva asemanator ca atunci cand vezi un film sau citesti o carte de la sfarsit spre inceput – te vei simti pierdut. Va exista o oarecare confuzie, pentru ca evenimentele se vor derula in ordine inversa. Cand ai patruns in viata anterioara, primul lucru pe care il vei intalni va fi moartea, apoi batranetea, maturitatea, tineretea, copilaria si dupa aceea nasterea. Totul va decurge in ordine inversa si astfel iti va fi destul de greu sa intelegi ce se intampla. Te vei simti tulburat si vei reusi sa pui cap la cap doar inceputul si sfarsitul unui eveniment. Asadar, cel mai mare efort pe care il vei depune va fi acela de a incerca sa intelegi evenimentele care ti se deruleaza in fata ochilor in ordine inversa de cum s-au desfasurat. Dar, in definitiv, care este ordinea corecta si cea inversa? Totul se rezuma doar la cum am intrat in aceasta lume si cum am parasit-o.

Este extrem de dificil de urmarit evenimentele in acest stil regresiv, deoarece in mod normal noi nu intelegem lucrurile decat intr-un mod uni-dimensional. Mintea este uni-dimensionala. A privi lucrurile in ordine inversa este foarte dificil – nu suntem obisnuiti cu o asemenea experienta; suntem obisnuiti sa mergem in directie liniara. Dar prin efort putem intelege evenimentele vietii trecute urmarind secvential ordinea in care apare fiecare. Oricum va fi o experienta incredibila.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)

Social Media

Comentariile sunt închise.