Gandurile, sentimentele si energiile

Social Media

In cadrul acestui univers electromagnetic fascinant si magnific in care traim, tot ceea ce exista are la baza o energie aflata in vibratie. Absolut TOT CEEA CE EXISTA dispune de o energie unica! Inclusiv „materia” emite astfel de vibratii energetice. Atunci cand discuta despre energie, majoritatea oamenilor se refera la energia lor vitala. Ei fac afirmatii de genul: „Am ramas complet lipsit de energie, desi nu a trecut nici jumatate din zi”. Alteori, ei asociaza acest concept cu criza energetica, de pilda cu benzina, cu motorina, cu petrolul, cu ceilalti combustibili si cu electricitatea.

Incontestabil, toate acestea reprezinta surse de energie, dar nu energia propriu-zisa. Adevarata energie este o forta necunoscuta, pe care o folosim cu totii in fiecare zi a existentei noastre, dar pe care nu o putem defini cu precizie. Noi nu o putem vedea, nu o putem mirosi, gusta, auzi sau tine in maini, dar ii experimentam zilnic manifestarile, in cele mai variate modalitati. Pe scurt, energia ramane un mister pentru cei mai multi dintre oameni. Lumina este o forma de energie. La fel si apa, sau electricitatea, dar cum putem explica acest concept?

Energia este o forta care poate lua foarte multe forme si care se poate manifesta in felurite modalitati. Pietrele contin energie. La fel si copacii, plantele, solul si insectele. Covorul de pe podeaua ta contine energie. La fel si materialul din care este construita canapeaua ta, lemnul din care este construit pianul sau metalul din care sunt construite cheile tale. Sticla ferestrelor tale emana vibratii energetice. La fel si caramizile din care este construit semineul tau, rama care incadreaza un tablou si vopseaua cu care a fost pictat acesta. Alimentele pe care le consumi, hainele pe care le porti, parul, unghiile, glandele si organele tale – toate emana energie.

Dar cel mai important lucru este: SENTIMENTELE si GANDURILE tale reprezinta forme de energie. Este foarte important sa intelegi acest lucru. Din acest punct de vedere, ele reprezinta o forma subtila de materie, si asa cum ne invata fizica, materia nu poate fi distrusa. Forma materiei POATE fi modificata, dar materia in sine este indestructibila.
Savantul si autorul Edward W. Russell postuleaza realitatea campurilor mentale ale gandurilor. In cartea sa, Vibratiile, el afirma ca orice gand reprezinta o forta independenta, care poate produce efecte ce dau nastere unui camp de forta.
De vreme ce sunt materiale si au propriul lor camp de forta, de ce nu pot fi distruse gandurile? Deoarece ele sunt alcatuite din atomi, iar atomii sunt formati din cantitati infinitezimale de energie pura, din unde energetice solidificate sau inghetate in acea forma imobila pe care noi o numim materie. Materia este o forma de energie a carei miscare (sau frecventa) este foarte lenta, parand complet inghetata.

De aceea, un gand este imposibil de distrus. La fel si sentimentele, care reprezinta o alta forma de energie sau de materie. Pe de alta parte, MATERIA POATE FI MODIFICATA, in consecinta, energia sentimentelor si gandurilor poate fi de asemenea transformata. De pilda, daca un sentiment sau un gand reprezinta o forma de energie negativa, el poate fi transformat intr-o forma de energie pozitiva.

Dupa ce criterii putem afirma ca un gand sau un sentiment e negativ? Raspunsul este simplu: ori de cate ori energia unui gand sau a unui sentiment particular deformeaza sau ascunde adevarul fiintei noastre, arhetipul nostru perfect, putem vorbi de negativitate. Dr. Deepak Chopra afirma ca atunci cand venim in aceasta lume, noi purtam in fiinta noastra un tipar al perfectiunii, adica o amintire a acesteia.

Energiile negative de orice fel se suprapun peste aceasta amintire a perfectiunii, ascunzand-o si facandu-ne sa uitam de adevarul fiintei noastre. Cu cat negativitatea se amplifica mai mult in fiinta noastra, cu atat mai indepartata pare amintirea propriei noastre perfectiuni. In acest fel, negativitatea da nastere unui sine fals, unui ego.

Daca esti sceptic in privinta puterii gandurilor si a sentimentelor privite ca energie, urmatoarele informatii te vor ajuta sa intelegi mai bine influenta omniprezenta a vibratiei acestora. Pana nu demult, oamenii de stiinta credeau ca energia calatoreste cu viteza de 300.000 de kilometri pe secunda. Recent, ei au descoperit ca ea calatoreste de 700 de ori mai rapid! Rezulta ca gandurile noastre (care sunt forme de energie) calatoresc cu viteza de 208.300.000 km/sec.

Energia se deplaseaza ondulatoriu, la fel ca si undele. Partea de sus a sinusoidei reprezinta pulsul energiei, iar partea de jos pauza ei. Apropierea dintre doua unde succesive poarta numele de frecventa. Ea arata cat de frecvent se produc aceste unde. Intervalul complet al frecventelor este numit spectru electromagnetic. Ceea ce vedem, simtim si experimentam noi nu reprezinta decat o particica infima din acest spectru electromagnetic. Dincolo de intervalul frecventelor pe care le percepem noi se afla cea mai mare parte a spectrului, alcatuita din frecvente incomensurabile si nedetectabile de catre noi. In aceasta parte a spectrului se afla frecventele gravitatiei, magnetismului si gandurilor!

Elementele care exista pe pamant au energii diferite. Unele emit vibratii pe frecvente foarte apropiate, in timp ce altele emit vibratii pe frecvente extrem de indepartate unele de celelalte. Cu cat frecventele de vibratie ale unei materii sunt mai apropiate una de cealalta, cu atat mai inalte sunt aceste vibratii, si deci cu atat mai apropiata este materia respectiva de Sursa ei energetica. Altfel spus, cu cat energia unei materii este mai pozitiva, cu atat mai apropiate sunt frecventele ei, si deci cu atat mai apropiata este materia de Sursa ei. In mod similar, cu cat frecventele unei materii date sunt mai indepartate intre ele, cu atat mai indepartata este materia respectiva de Sursa ei. Altfel spus, cu cat energia unei materii este mai negativa, cu atat mai indepartate sunt frecventele ei, si implicit materia de Sursa ei.


Social Media

Comentariile sunt închise.