Doua intamplari care arata natura „reala” a fantomelor

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

La ce va ganditi cand auziti vorbindu-se despre fantome? In luna mai a anului 1957, in prezenta a 7 persoane aflate intr-o sufragerie, imediat dupa masa, un barbat imbracat intr-un costum maron trecea prin usa deschisa spre bucatarie. Patru соmeseni l-au vazut si unul l-a intrebat ce doreste. Barbatul a disparut. Si totusi nu avea cum sa iasa din casa nevazut de nimeni… Si-au dat seama ca avusesera de-a face cu o fantoma.

Multe povesti adevarate cu stafii – adevarate in sensul ca sunt relatate de mai multi amatori – sunt aidoma acesteia. Fantomele pot fi reale, oameni cu aparenta obisnuita, miscandu-se normal. Multe se arata noaptea, dar pot fi vazute si in plina lumina zilei. Pe strazi aglomerate, in scoli, in case, in cimitire singuratice sau in vechi castele parasite. De obicei fantomele sunt intruchipari ale unor oameni necunoscuti celui ce ii intalneste, dar pot fi si imaginea unor persoane familiare.

Una din cele mai stranii intamplari de acest fel a avut loc la Sydney, in Australia, intr-o seara a anului 1873. Trecusera 6 saptamini de cand murise un oarecare capitan Towns. Intr-o seara, fiica sa, de curand maritata, intra in dormitor. Aici, la lumina palida a unei lampi cu gaz, vede pe suprafata lucitoare a sifonierului silueta tatalui sau. Era inconfundabila, cu toate ca fata ii era palida, dupa cum si hainele cu care era imbracat erau cele pe care le purta in mod obisnuit. Imaginea a fost vazuta si de o prietena, iar apoi ele au chemat pe toti cei ce se aflau in casa. Opt persoane au vazut si au descris imaginea capitanului Towns. Doar ca, atunci cand vaduva sa a incercat sa-l atinga cu mina, el a disparut… Dar existase cu adevarat?


Social Media