Anasonul

Social Media

anasonAnasonul sau Pimpinella anisum este o planta ierboasa, aromatica, avand flori mici si albe, originara din Asia. O putem intalni si in Romania, dar numai in zonele de campie. Pentru a beneficia din plin de puterea anasonului se recomanda recoltarea acestuia dimineata, dupa ce apare roua.

Calmeaza colicile abdominale

Gratie uleiului vegetal, lipidelor, substantelor minerale, zaharurilor, amidonului continute, anasonul stimuleaza functiile pancreatice, fiind antiseptic si carminativ. Totodata, ajuta in eliminarea viermilor intestinali (se prepara o infuzie din cinci fructe mici la o cana cu apa fierbinte, se indulceste cu miere si se bea de trei ori pe zi inainte de masa) si a colicilor intestinale. In plus, calmeaza durerile abdominale si inlatura flatulatiile.

Reda pofta de mancare

Virtutile terapeutice ale anasonului sunt cunoscute inca din antichitate, Pitagora insusi spunand ca anasonul are o puternica actiune revigoranta. Fructul plantei, bine copt, ajuta la o buna  digestie si reda pofta de mancare. De asemenea, fructul este recomandat si in tratarea asteniilor nervoase, migrenelor, reumatismului si astmului bronsic. In plus, vindeca insomnia, asigurand un somn linistit si ohihnitor.

Stimuleaza lactatia

Complexul de vitamine (toata gama de B-uri, calciu, potasiu, sulf, fier, fosfor) continut de anason stimuleaza secretia lactica, „fabricand” un lapte hidratant si hranitor pentru sugari. Pentru aceasta se ia o lingura cu seminte de anason verde si se fierb in 200 ml de apa timp de un minut. Se strecoara ceaiul si se mai adauga o lingura cu miere de albine. Este recomandat consumul a trei cani pe zi, dar dupa ce mancati. Mai mult, puteti opta pentru sucul din fructele anasonului, proaspat, care va si energizeaza


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply