Adevarul socant despre bauturile racoritoare de tip cola: pe termen lung, ele produc cancer, diabet, boli de inima, caderea dintilor…

cola toxicCoca-Cola, Pepsi, precum si alte bauturi racoritoare pe baza de cola (coke) ar trebui evitate cat mai mult de catre noi toti, caci ele sunt atat de toxice pentru organismul uman. Lucrul acesta nu o spune autorul acestui articol, ci mai multe site-uri (unele din ele chiar oficiale, guvernamentale), dintre care amintim:
* AssociatedContent.com
* Waterforlifeusa.com
* Ionizers.org
* NYTimes.com
* Helium.com
* AAFA.org
* KidneyFund.org
* CDC.gov
* Nutrition.Suite101.com
* AmericanHeart.org
* Chetday.com
* NOF.org

Asadar, marea majoritate a bauturilor de tip cola au urmatoarele efecte negative:

1) Dizolva smaltul dintilor, din cauza acidului si a zaharului din aceste bauturi. Acest lucru poate duce la pierderea dintilor cu timpul.

2) Benzoatul de sodiu din bauturi este folosit ca si conservant. Efectele adverse ale benzoatului sunt aparitia astmului si a urticarii.

3) Multe bauturi de genul acesta contin sirop de porumb, foarte bogat in fructoza, care este asociat cu un risc ridicat in aparitia diabetului si a bolilor de inima.

4) Bauturile de tip cola contin niveluri ridicate de acid fosforic, ce cauzeaza pietre la rinichi si alte probleme renale. De asemenea, acidul fosforic este asociat cu un risc inalt de a face osteoporoza. Atunci cand fosforul este excretat in urina, el ia impreuna cu el si calciul, astfel incat oasele raman fara calciu, si, de aici, probleme ale oaselor.

5) Produce obezitatea. Relatia dintre bauturile racoritoare de tip cola si greutatea corporala este atat de puternica, astfel incat cercetatorii au calculat ca pentru fiecare suc de tip cola consumat, creste riscul obezitatii de 1,6 ori. Dar 70% din bolile cardiovasculare sunt legate de obezitate; de asemenea, 42% din cancerele de colon si de sani apar la indivizii obezi.

Be the first to comment

Leave a Reply